Legea / | Legislatie gratuita

Investiții societății 1940 este

Suntem politicieni, dar, înainte de asta, trebuie să demonstrăm că suntem oameni. Compasiunea şi ajutorul faţă de cei aflaţi în nevoie nu trebuie să aibă culoare politică, ci trebuie ridicată la rang de politică de stat. Ionuţ Simionca, deputat de Bistriţa-Năsăud. Domnul Petreţchi. Se pregăteşte domnul Ilie Toma. Domnul Nicolae-Miroslav Petreţchi : Ghidul începătorului pentru revizuirea investițiilor în criptomonede, domnule preşedinte de şedinţă. Tema declaraţiei politice: "Educaţia şi statul de drept".

În această săptămână celebrăm Ziua Mondială a Educaţiei. Evenimentul aniversar succede altor evenimente importante în sfera educaţiei: începutul anului şcolar şi începutul anului universitar. În există şi un al patrulea eveniment semnificativ legat de educaţie: vacantarea portofoliului de ministru al educaţiei naţionale. Mai mult sau mai puţin ironic putem spune că şi acesta este un eveniment ce poate fi sărbătorit. Curajul Guvernului şi al coaliţiei majoritare de a se lipsi de serviciile domnului Valentin Popa, exact în perioada în care prezenţa sa fizică ar fi fost de neevitat la festivităţile şcolar-universitare, trebuie salutat ca un triumf al regulilor democraţiei şi statului de drept. Mandatul ultimului ministru de resort e încărcat de performanţe negative. De la incultura propriei exprimări la greşelile antologice din noile manuale şcolare - impuse prin "reformele" Domniei Sale - şi de la extazul fabricilor de diplome din momentul învestirii până la gafa Ordonanţei Guvernului nr. Înţelesul acestui eşec este însă mai adânc. Non-profesionalismul s-a completat într-un mod cât se poate de nefericit cu tendinţele sale de încălcare a unor drepturi constituţionale intrinseci democraţiei şi spiritului european contemporan.

I-am adresat de la această înaltă tribună o interpelare sinceră, semnalându-i caracterul neconstituţional al Ordonanţei nr. Nu mi-a răspuns. Din fericire, Guvernul a procedat cu responsabilitate, abrogând acel act normativ periculos, învrăjbitor. Morala cred că este evidentă: educaţia şi statul de drept sunt de nedespărţit. Lumina culturii exclude practicile şicanatorii asupra drepturilor şi libertăţilor câştigate, consolidate. Să sperăm că viitorul ministru al educaţiei va respecta principiile statului de drept, drepturile şi libertăţile fundamentale, consecvent şi sincer, neafectat de demagogie, subiectivism ori şovinism. Comunităţile etnice fac parte din existenţa, cultura şi educaţia acestei ţări. Deputat Nicolae-Miroslav Petreţchi. Aveţi trei minute. Vă rog să fiţi mai concis, să poată vorbi toţi colegii. Domnul Ilie Toma : Vă mulţumesc.

Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Declaraţia mea politică se intitulează "Declinul Văii Jiului trebuie oprit! Spunem «Nu» închiderii minelor din Valea Jiului! Eşecul Guvernului Cioloş este evident în toate domeniile, mai ales în ceea ce priveşte soarta minerilor şi a minelor din Valea Jiului. Dacian Cioloş, în calitate de prim-ministru al României la acea vreme, a bătut palma pentru închiderea minelor, întocmind un calendar al măcelului.

Dintr-o zonă importantă economic, Valea Jiului, cel mai mare bazin carbonifer al României, prin închideri de mine şi concedieri colective, devine o ruină. Destinul oamenilor din zonă este schimbat cu forţa. Declinul Văii Jiului trebuie oprit! De ce Guvernul Cioloş a luat hotărârea ca exact cele două mine care sunt mai productive, rentabile şi furnizoare de cărbune cu cel mai mare potenţial energetic să fie incluse în programul de închidere; exploatările miniere Lonea şi Lupeni? Compensarea comerțului cu crypto bit nu trebuie să devină dependentă de importuri, să plece capul şi să suporte majorări de tarife pentru energia electrică.

Trebuie să se ţină cont de veniturile salariale ale românilor. Guvernul PSD măreşte salariile şi pensiile, dar dacă deciziile Guvernului Cioloş, conform calendarului, se aplică, să nu ne mirăm de rata inflaţiei, de majorările de preţuri, şi să nu ne mirăm că banii primiţi în plus conform Programului de guvernare nu se simt în buzunarele românilor. Sezonul rece vine la pachet cu deficit de stocuri de energie. Pentru acoperirea acestuia se apelează la importuri, generând costuri mai mari pentru consumatori. Principala resursă de producţie a energiei electrice este cărbunele. Cum putem asigura necesarul de energie electrică, îndeosebi pe timp de iarnă, dacă închidem minele şi nu punem nimic în loc? Cu ce înlocuim minele închise pentru ca Sistemul Energetic Naţional să nu fie afectat? Ce facem cu oamenii care rămân fără locuri de muncă? Închiderea minelor din Valea Jiului fărâmiţează Complexul Energetic Hunedoara, ceea ce duce la fapte şi mai grave. Este posibil ca, parţial, populaţia din Valea Jiului care încă se încălzeşte cu agent termic furnizat de CEH să nu aibă cu ce se încălzi la iarnă. Să nu aruncăm oamenii din Valea Jiului înapoi în timp!

Ca oameni, în primul rând, şi în calitate de parlamentari ai PSD ai judeţului Hunedoara, suntem împotriva închiderii minelor şi condamnăm orice demers efectuat pentru închiderea minelor din Valea Jiului! Alături de toţi colegii mei, parlamentari ai PSD ai judeţului Hunedoara, rog toţi factorii decidenţi să susţină demersul de a opri transformarea Văii Jiului într-o vale a plângerii! Se pregăteşte, din partea deputaţilor neafiliaţi, doamna Mihaela Huncă. Doamna Antoneta Ioniţă : Mulţumesc, domnule preşedinte. Declaraţia politică de astăzi se intitulează "România, în zodia derapajelor". Acesta este cuvântul pe care l-am auzit cel mai des în ultimul timp, când s-a vorbit despre conducerea ţării de către Alianţa PSD-ALDE, de la limbajul diplomatic al reprezentanţilor României, până la acţiunile jandarmeriei, de la comportamentul şi gafele prim-ministrului, până la dezinformările unor europarlamentari. Derapaje de la etică sau de la valorile europene, derapaje de la Programul de guvernare sau de la solemnitatea unor sesiuni parlamentare. Pe toate le-am urmărit cu indignare, cu tristeţea de a nu putea face altceva decât să-mi arăt dezacordul faţă de astfel de comportamente. România a fost criticată de aproape toţi eurodeputaţii prezenţi la Strasbourg, în frunte cu prim-vicepreşedintele Timmermans, un reprezentant de seamă al social-democraţilor europeni. Dânsul a vorbit despre derapajele înregistrate în lupta anticorupţie, afirmând că GRECO şi Comisia de la Veneţia sunt în total acord cu punctul de vedere al Comisiei Europene.

Vă ascundeţi în spatele naţiunii. Am văzut şi premierul făcând asta", a declarat Frans Timmermans de la înălţimea funcţiei pe care o ocupă. Răspunsul oficialilor, care nu a întârziat să apară, a reprezentat un alt exemplu de derapaj politic. S-a vorbit despre ameninţări brutale, despre afectarea imaginii României, despre rea-credinţă şi dezinformare. Social-democraţii români au atacat un important membru al familiei europene din care fac parte, fără a avea niciun fel de logică politică.

Datorită faptului că contabilitatea economică în Federația Rusă este

Mai mult, din rândul PSD s-a desprins chiar şi un atac la ambasadorul SUA, cel mai important aliat al ţării noastre, motivul fiind acela că Hans Klemm ne-a arătat oglinda. A fost suficient pentru ca un parlamentar social-democrat să-l catalogheze pe oficialul american ca având un discurs securistoid şi să-i ceară expulzarea din România. Derapaje peste derapaje! Şi toate făcute în numele poporului, în numele votului primit în Doamna Mihaela Huncă. Doamna Mihaela Huncă : Mulţumesc, domnule preşedinte.

Domnul Florin Iordache : Nu. Depune în scris. Numai puţin, doamnă, ca să anunţ următorul coleg. V-am văzut, doamnă! Doamna Cristina Iurişniţi. Eram la dumneavoastră. Doamna Mihaela Huncă : Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Obiectul declaraţiei politice: "Lipsa motivării unităţilor de învăţământ cu profil sportiv duce la anularea şanselor de a face performanţă sportul românesc". Stimate colege şi stimaţi colegi, În România, conform legislaţiei în vigoare, educaţia fizică şi sportul sunt activităţi de interes naţional sprijinite de stat, iar sportul de performanţă constituie un factor esenţial semnal opțiune binară gratuită dezvoltarea sportivă pe plan naţional, îndeplinind o funcţie reprezentativă pentru ţară. Acesta este motivul pentru care statul român are obligaţia de a asigura toate mijloacele necesare pentru pregătirea sportivilor de performanţă. În ciuda acestui fapt, unităţile de învăţământ cu profil sportiv, bază a selecţiei şi a pregătirii iniţiale, sunt finanţate necorespunzător şi se chinuiesc de ani buni cea mai bună tranzacționare pe crypto pe youtube reziste, iar profesorii-antrenori, cu activităţi profesionale mult mai complexe decât ale colegilor din celelalte unităţi şcolare, îşi pierd motivaţia de a mai munci pentru performanţa sportivă.

Este suficientă o diagnoză a sistemului de învăţământ cu profil sportiv pentru a înţelege lipsa de performanţă a sportului românesc din ultimii ani. Dragi colegi, sportul românesc se află, în acest moment, în colaps. Singura şansă rămasă pentru a-l readuce acolo unde a fost cândva este sprijinirea necondiţionată şi lipsită de ipocrizie a unităţilor de învăţământ cu profil sportiv - unicele pepiniere ale excelenţei sportive. Deputat neafiliat, profesor Mihaela Huncă. Doamna Cristina-Ionela Iurişniţi : Mulţumesc frumos, domnule preşedinte de şedinţă. Totul porneşte de la educaţie: educaţie pentru valorile europene care sunt în aceste zile erodate de statul autoritarist al unei guvernări toxice care ne aruncă, cu fiecare zi, tot mai departe de ceea ce înseamnă Uniunea Europeana pentru români; libera exprimare; respectarea libertăţilor fundamentale; respectarea statului de drept şi inclusiv a educaţiei pentru mediu, pentru colectarea selectivă şi iată un alt capitol unde suntem printre ultimii în Europa. La momentul actual, România se confruntă cu o problemă de mediu profundă care generează efecte negative pe termen scurt, mediu şi lung - lipsa colectării şi reciclării selective a deşeurilor. România are a doua cea mai slabă rată de reciclare din Europa. Ca urmare a gestionării deficitare a acestor probleme cauzate de depozitele de gunoi neconforme, ştim foarte bine că ţara noastră riscă sancţiuni enorme din partea Comisiei Europene, întrucât, din totalul celor 68 de depozite neconforme din municipiile României, doar 11 au reuşit să fie închise de către Ministerul Mediului.

Ţara noastră riscă, astfel, penalităţi în valoare de Şi fiindcă totul porneşte de la educaţie, ne dorim să creştem gradul de informare şi de conştientizare, precum şi educarea cetăţenilor cu privire tranzacționarea de bitcoin în românia colectarea selectivă şi managementul deşeurilor.

Având în vedere cele menţionate, propun modificarea şi completarea Legii nr. Propunerea legislativă prevede introducerea obligativităţii dotării de către autorităţile locale, în speţă autorităţile locale judeţene, a tuturor unităţilor şcolare din administrare cu pubele colorate şi inscripţionate corespunzător, pentru selectarea la sursă a deşeurilor. Finalitatea unei astfel de măsuri va fi reprezentată de educarea tinerelor generaţii în sensul conştientizării riscurilor pe care poluarea le poate avea asupra mediului şi inerent asupra educaţiei pentru sănătate şi mediu în şcoli, a creşterii gradului de implicare a acestora în procesul de colectare selectivă a deşeurilor din şcoli. Efectele imediate ale unei astfel de măsuri vor fi reprezentate de creşterea ratei de colectare selectivă a deşeurilor, ducând la promovarea şi conştientizarea, în rândul elevilor, a familiilor acestora şi a comunităţii respective a importanţei protejării mediului, a grijii faţă de natură, responsabile, prin respectarea unor norme europene la care ne-am angajat şi pe care nu le-am respectat până acum.

În ceea ce priveşte efortul bugetar, acesta este unul mic, raportat la beneficiile pe care le-ar aduce implementarea prezentului proiect de lege. Dacă s-ar investi, în medie, 1. Mai mult decât atât, impactul benefic pe care acest proiect îl va avea în şcolile din România va reprezenta o investiţie fundamentală în educaţia viitorului cetăţean european responsabil, implicat şi educat. Cristina Iurişniţi, deputat de Bistriţa-Năsăud. Domnul Petru Movilă. După cum am spus de nenumărate ori, este absolut necesar ca, înainte de a creiona un proiect pentru Legea pensiilor, Guvernul României împreună cu patronatele, sindicatele, cu alte structuri care pot fi implicate, bineînţeles, cu noi, Parlamentul, să aducă toate corecţiile la Legea salarizării, pentru că, cel puţin la Legea salarizării bugetarilor, avem încă foarte multe categorii de bugetari care nu sunt incluşi în această lege sau avem categorii de bugetari cărora nu numai că nu le-au crescut salariile, le-au scăzut. Şi vă dau ultimul exemplu, de acum două săptămâni. În Comisia pentru sănătate, am discutat despre corecţiile la Legea salarizării - pentru biologi, pentru chimişti, pentru farmacişti, pentru psihologi. Din acest punct de vedere, fundamentul pentru o nouă Lege a pensiilor este o Lege corectă a salarizării.

Încă avem discrepanţe, avem discriminări pe actuala lege. Iar dacă noi vom face o Lege a pensiilor bazată pe actuala Lege a salarizării, nu vom face decât să discriminăm în continuare români care lucrează în sistemul bugetar, nu vom face decât să mărim decalajul de venituri între românii care lucrează în sistemul bugetar. De asemenea, este foarte important ca noua Lege a pensiilor să includă şi să aducă toate corecţiile pentru cei din mediul privat. Şi mă refer la cei care au lucrat în diverse grupe de muncă, cei care au prestat activităţi, ore suplimentare pentru care au plătit contribuţiile la asigurările sociale. Partidul Mişcarea Populară va vota un Proiect de Lege a pensiilor, după ce vor fi îndeplinite cumulativ toate aceste lucruri. Domnul Andrei Pop : Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Declaraţia mea politică se referă la referendumul pentru familie, care nu este un demers împotriva unei minorităţi, ci pentru valorile tradiţionale ale poporului român. Se discută mult în această perioadă despre referendumul pentru familie, mult şi înverşunat. Însă eu spun că acesta nu trebuie să fie un subiect care să dezbine, ci unul care să unească.

Referendumul pentru familie nu este un demers împotriva unei minorităţi, ci unul pentru valorile tradiţionale ale poporului român şi pentru identitatea creştină a românilor. Cât priveşte oportunitatea organizării unui referendum, întreb retoric. Ce poate fi mai democratic decât o iniţiativă civică pe o temă precum familia şi căsătoria? Cât priveşte importanţa referendumului din octombrie, am să vă ofer trei motive. Cred în căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, ca bază a familiei creştine, însă cred, de asemenea, că toleranţa este o valoare umană, creştinească şi democratică. Cred că iniţiativa a milioane de români şi participarea la referendum trebuie respectate, pentru că România este o democraţie. Şi, nu în ultimul rând, cred că este important că toate partidele politice mari au spus "da", în Parlament, pentru aceleaşi valori şi credinţe. Aşa că eu voi merge la referendum pentru a spune "da" pentru o familie creştină unită, şi nu pentru a fi împotriva cuiva. Domnul Florin Iordache : Vă mulţumesc, domnule deputat. Domnul Pavel Popescu : Stimaţi colegi, Îngăduiţi-mi, vă rog, ca prin declaraţia mea politică de astăzi să vă supun, nu atenţiei, cât mai ales reflecţiei, cea mai profundă criză cu care România se confruntă de mai bine de un deceniu, şi anume, românii relocaţi din ţară.

Nu fac asta doar în numele celor care m-au învestit cu încrederea lor, ci în numele tuturor oamenilor de bună-credinţă. În ultimii 12 ani - conform datelor oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică - 2,6 milioane de români - repet, 2,6 milioane de români - au părăsit ţara. Ca să aveţi dimensiunea reală a acestui fapt, imaginaţi-vă regiunea de vest a acestei ţări; imaginaţi-vă patru judeţe - Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, complet depopulate. In the end of this survey I tried to give you some interesting. Also if we want to prevent and reduce the terrorism we have to.

Din acest motiv am simţit nevoia realizării acestui studiu prin care. Astfel am identificat următoarele tendinţe de evoluţie ale. În finalul acestui. De asemenea dacă. Pe de o parte, posibilitatea folosirii de către. Astfel, este posibil ca, în. Aceste ameninţări şi, în consonanţă. Gheorghe Văduva, Terorismul contemporan-factor de risc la adresa. În condiţiile în care nu a fost transmis nici un mesaj via.

O strategie a coaliţiei antiteroriste ar trebui convenită şi mediatizată din mai. În exercitarea forţei, în general partea care are dotarea. Inteligenţa este, în esenţă, o superioară capacitate de. We also are the subjects of change, subdued by this law. The same process. For most of the military. Now, the. Pentru majoritatea analiştilor. Acum, reuşita este percepută ca rezultantă a acţiunii sinergice a diferitelor. Pentru specialiştii militari, toate acestea reprezintă domenii de studiu şi analiză şi, aproape. De aceea, au fost preferate armatele de mari. Precedentele revoluţii în afacerile militare au avut drept linii directoare cerinţele ce au. Alianţă, cât şi posibilitatea susţinerii forţelor dislocate în teatrele de operaţii. În etapa. Like the other two major religion, Islamic religion had and has inside it conflicts and crises. Still, if we. Printre aceştia se numărau persoane cu reşedinţă legală conform regimului străinilor, apatrizi de origine română, precum şi persoane beneficiare ale unei forme de protecţie internaţională. Informaţiile referitoare la apatrizi, inclusiv la persoanele cu risc de apatridie şi la persoanele cu naţionalitate nedeterminată nu au fost fiabile dată fiind absenţa unei proceduri de stabilire a apatridiei, absenţa unei autorităţi unice de resort şi lipsa unei identificări şi înregistrări adecvate a persoanelor cu naţionalitate necunoscută sau nedeterminată. Legislaţia include prevederi favorabile persoanelor apatride de origine română pentru redobîndirea cetăţeniei.

Cu toate acestea, au lisit în continuare prevederi referitoare la situaţia copiilor născuţi în România, care devin apatrizi fiindcă părinţii lor sunt ei înşişi apatrizi sau străini care nu pot transmite cetăţenia lor copiilor. Legea prevede că cetăţenii îşi pot alege guvernul prin alegeri periodice libere şi corecte, organizate pe baza votului secret, universal şi egal. Alegerile recente: Pe 10 şi 24 noiembrie, în ţară s-au organizat alegeri prezidenţiale, considerate libere şi corecte, fără nereguli semnificative. Înîn ţară s-au organizat alegeri parlamentare, considerate libere şi corecte de către observatorii internaţionali. Amendamentele la legislația electorale, adoptate în iulie, au îmbunătățit condițiile pentru ca cetățenii români cu domiciliul în străinătate să își exercite dreptul ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin vot, inclusiv votul anticipat, votul prin corespondență și programul de vot prelungit la secțiile de votare.

Partidele politice şi participarea politică: Legislaţia solicită partidelor politice să se înregistreze la Tribunalul Bucureşti şi să depună statutele, platforma şi o listă de cei puţin trei membri. Criticii au declarat că anumite cerinţe subminează dreptul de asociere. Printre acestea se numără cerinţa ca partidele să prezinte candidaţi proprii sau în alianţă în cel puţin 75 de circumscripţii electorale în două alegeri locale succesive sau să furnizeze o listă completă de candidaţi în cel puţin un judeţ sau liste parţiale de candidaţi în minim trei judeţe în două alegeri parlamentare succesive. Statutele şi platforma unui partid trebuie să nu includă idei care incită la: război, discriminare, ură de natură naţională, rasistă sau religioasă sau separatism teritorial.

Participarea femeilor şi minorităţilor: nicio lege nu limitează participarea femeilor sau a membrilor minorităţilor în politică, iar aceştia au participat. Atitudinea societăţii a reprezentat o barieră semnificativă, iar femeile au avut în continuare un grad mic de reprezentativitate în funcţii cu autoritate. La 1 decembrie, din cei de deputaţi, 72 erau femei, iar dintre cei de senatori, 19 erau femei. Conform Constituţiei, fiecare dintre grupurile etnice minoritare recunoscute are dreptul de a avea un reprezentant în Camera Deputaţilor. Lista de organizaţii cărora li se aplică aceste prevederi este limitată la acelea care sunt deja parte a Consiliului Naţional al Minorităţilor, alcătuit din organizaţii deja prezente în Parlament. Legea stabileşte cerinţe mai stricte pentru organizaţiile minorităţilor care nu au reprezentare parlamentară. Dacă acest număr este mai mare de Unele organizaţii şi persoane, în special activiştii romi, au susţinut că această regulă este discriminatorie. Legislaţia prevede pedepse penale pentru demnitarii vinovaţi de corupţie.

Cu toate acestea, în ciuda urmăririi penale în numeroase cazuri extrem de cunoscute, practicile de corupţie au rămas larg răspândite. În cursul anului, s-au semnalat numeroase cazuri de corupţie a repezentanţilor guvernamentali. Conform indicatorilor Băncii Mondiale şi părerii altor experţi, corupţia a rămas o problemă. Mita a fost un lucru obişnuit în sectorul public. Legislaţia nu a fost întotdeauna aplicată eficient, în unele cazuri demnitarii care au comis acte de corupţie rămânând nepedepsiţi. Corupţie: Direcţia Naţională Anticorupţie DNA a continuat anchetarea şi urmărirea penală în cazuri de corupţie care au implicat politicieni şi funcţionari administrativi. În luna iunie, Senatul a respins cererea DNA de a începe o anchetă penală a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită, iar în septembrie Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, pentru abuz în serviciu. În februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi pe alţi 31 de inculpaţi la 9 ani de închisoare cu executare pentru tranzacţii imobiliare frauduloase.

În luna mai, Înalta Curte l-a condamnat pe președintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele de partid Liviu Dragnea, la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Verdictele în cazurile de corupţie au fost adesea inconsecvente, sentinţele pentru infracţiuni similare variind foarte mult. Punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti s-a realizat cu întârziere, în mare parte ca urmare a problemelor procedurale şi administrative, în special în ce priveşte indisponibilizarea bunurilor.

O serie de ordonanțe de urgență și alte amendamente legislative la codurile judiciare, adoptate înau generat mai multe prevederi contradictorii și au declanșat confuzie legislativă și proteste publice din partea unui număr semnificativ de judecători și procurori pe parcursul anului. În timp ce fostul guvern a abrogat unele dintre prevederi, a lăsat în aplicare prevederi de instituire a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, o entitate ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin care actorii din domeniul judiciar și de aplicare a legii au criticat-o public ca având potențialul de a intimida judecătorii și procurorii. Corupţia a fost răspândită în domeniul achiziţiilor publice. O lege din furnizează un amplu mecanism software de semnalizare a potenţialelor conflicte de interese în achiziţiile publice, însă legea nu a fost pusă în aplicare. Darea de mită a fost un fapt obişnuit în sectorul public, în special în sistemul investiție în acțiuni. Agenţiile executive nu s-au grăbit să pună în aplicare sancţiunile, iar corpurile de inspecţie ale acestora au fost în general inactive. În ciuda accentului pus pe prevenţie în ultima Strategie Naţională Anticorupţieagenţiile guvernamentale şi guvernul nu au luat măsuri semnificative în această privinţă. Declaraţiile de avere: ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin autorizează Agenţia Naţională de Integritate ANI să administreze şi să verifice declaraţiile de avere ale tuturor demnitarilor şi să monitorizeze conflictele de interese.

Până pe 15 septembrie, ANI identificase 97 de cazuri de incompatibilităţi, 26 de cazuri de conflict de interese şi opt cazuri în care existau indicii clare de infracţiuni penale sau de corupţie. În cursul anului, ANI a analizat Secţiunea 5. Atitudinea guvernului faţă de investigaţiile internaţionale şi neguvernamentale asupra presupuselor încălcări ale drepturilor omului. O serie de grupuri naţionale şi internaţionale de drepturile omului au activat, în general, fără restricţii din partea guvernului, investigând şi ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin concluziile în privinţa cazurilor de încălcare a drepturilor omului.

În general, funcţionarii guvernamentali s-au întâlnit cu membri ai ONG-urilor pe probleme de drepturile omului şi au fost cooperanţi şi, în unele cazuri, receptivi la opiniile acestora. S-au semnalat cazuri în care funcţionari guvernamentali au manifestat reticenţă în a coopera cu ONG-urile privind persoanele instituţionalizate cu dizabilităţi şi în a accepta criticile ONG-urilor referitoare la instituţiile destinate persoanelor cu dizabilităţi.

În luna martie, Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, o agenție guvernamentală subordonată Ministerului Sănătății, a revocat o autorizație recent emisă care permite CRJ să viziteze instituții pentru persoanele cu handicap. CRJ este un ONG care raportează despre presupusurile abuzuri asupra persoanelor instituționalizate cu dizabilități. Corpuri guvernamentale de drepturile omului: Instituţia Avocatul Poporului a avut putere limitată şi nu a avut autoritatea de a proteja drepturile constituţionale ale cetăţenilor în cazuri ce au necesitat acţiune judiciară. Avocatul Poporului este singura instituţie care poate contesta ordonanţe de urgenţă la Curtea Constituţională şi a făcut acest lucru în cazul mai multor ordonanţe controversate. Avocatul Poporului este mecanismul naţional de prevenţie prin care se aplică protocolul opţional al Convenţiei ONU împotriva torturii. Acest lucru oferă Avocatului Poporului autoritatea de a efectua vizite de monitorizare în spaţiile în care persoanele sunt private de libertate, inclusiv în închisori, spitale de psihiatrie şi azile. Până în luna septembrie, Avocatul Poporului a emis 77 de recomandări către penitenciare, şcoli, instituţii de aplicare a legii şi alte instituţii guvernamentale. Înguvernul a înfiinţat Avocatul Copilului, structură împuternicită să analizeze plângerile de drepturile omului depuse de copii sau de reprezentanţii lor legali.

Consiliul a fost autorizat să efectueze vizite neanunţate în centrele şi spitalele pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru a verifica dacă drepturile acestor persoane sunt respectate, a face recomandări şi a înainta plângeri penale. Până în luna septembrie, consiliul publicase 37 rapoarte cu recomandări, bazate pe vizite în centrele rezidenţiale pentru persoanele cu dizabilităţi. Observatorii au raportat că recomandările şi rapoartele Consiliului sunt ineficiente şi au semnalat faptul că nu a existat o îmbunătăţire a condiţiilor. Activiştii de drepturile omului şi presa au considerat instituţia ineficientă şi au fost de părere că inspectorii care au elaborat rapoartele nu au experienţă adecvată în domeniul drepturilor cel mai bun broker de robot de opțiuni. Fiecare dintre camerele Parlamentului are o comisie de drepturile omului, însărcinată cu elaborarea de rapoarte referitoare la legislaţia privind drepturile omului. În mai multe cazuri, membrii acestor comisii au exprimat punctele de vedere ale propriilor partide politice, în loc să abordeze problemele în mod obiectiv. CNCD se află sub control parlamentar. CNCD a funcţionat cu cooperarea guvernului, iar în majoritatea cazurilor, acesta şi partidele politice nu au intervenit în activitatea acestei instituții. Conform CNCD, instituţia nu a primit resurse adecvate. În general, observatorii au considerat CNCD eficient, dar unele voci l-au criticat pentru lipsa eficienţei şi a independenţei politice.

Violul şi violenţa domestică: Violul, inclusiv cel conjugal, ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin ilegal. Legislaţia prevede pedepse cu închisoarea de trei până la 10 ani pentru viol şi de doi până la şapte ani pentru agresiune sexuală. Dacă nu există circumstanţe agravante şi atacul nu a dus la deces, poliţia şi procurorii nu pot ancheta un caz din proprie iniţiativă, fiind nevoie de o plângere din partea victimei, chiar dacă există probe fizice obiective. Codul Penal clasifică violenţa familială ca infracţiune separată şi prevede sancţiuni mai mari pentru acte de violenţă împotriva membrilor familiei decât pentru astfel de acte îndreptate împotriva altor persoane. Codul prevede, de asemenea, înlăturarea răspunderii penale în cazul împăcării părţilor. Violenţa împotriva femeilor, inclusiv abuzarea soţiei, a rămas o problemă gravă pe care guvernul nu a abordat-o în mod eficient. Legea prevede emiterea de ordine de restricţie provizorii de către poliţie, pe o perioadă de maximum cinci zile, şi, de către instanţă, pe o perioadă de maximum şase luni, la cererea victimei sau a unui procuror, reprezentantul statului desemnat cu protejarea victimelor violenţei familiale, sau, dacă victima este de acord, a unui asistent social.

Încălcarea unui ordin de restricţie se pedepseşte cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între o lună şi un an. Instanţa poate ordona abuzatorului să meargă şi la consiliere psihologică. Poliția a trecut cu vederea violența împotriva femeilor și fetelor. În luna aprilie, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bacău declara, în cadrul unei emisiuni radio, că, dacă soțul își lovește soția intenționat sau neintenționat în timpul nopții și apoi se calmează, victima nu trebuie să sune la poliție la linia de urgență. Mai mulți activiști pentru drepturile omului au raportat că unii ofițeri de poliție încearcă să descurajeze victimele violului să depună plângere împotriva agresorilor lor și, în unele cazuri, refuză să înregistreze plângerile penale depuse de victime. În luna august, presa a relatat cazul unei femei care a mers la o secție de poliție din București pentru a depune plângere imediat după ce a fost violată. Potrivit mărturiei victimei, polițiștii au întrebat-o în repetate rânduri dacă este sigură că vrea să depună plângere, dacă vrea să se răzbune și dacă este conștientă că îi va distruge viața presupusului agresor, depunând plângere. Foarte puţine cazuri de violenţă domestică au fost urmărite în justiţie.

Numeroase cazuri au fost soluţionate înainte sau în timpul procesului, când presupusele victime au renunţat la acuzaţii ori s-au împăcat cu presupuşii agresori. Hărţuirea sexuală: Legislaţia penală interzice hărţuirea sexuală, pe care o defineşte drept pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare. Pentru începerea unei anchete penale, este necesară o plângere a victimei. Pedepsele variază de la amenzi până la închisoare de la trei luni până la un an. Legislaţia privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi defineşte hărţuirea sexuală drept situaţia în care se manifestă un comportament nedorit cu conotaţie sexuală, exprimat fizic, verbal sau nonverbal, având ca obiect sau ca efect lezarea demnităţii unei persoane şi, în special, crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor.

Persoanele impozabile inregistrate fiscal, care ulterior realizeaza operatiuni sub plafonul de scutire prevazut la alin. Pentru persoanele nou-infiintate, anul fiscal reprezinta perioada din anul calendaristic, reprezentata prin luni calendaristice scurse de la data inregistrarii pana la finele anului. Fractiunile de luna vor fi considerate o luna calendaristica intreaga. Persoanele care se afla in regim special de scutire trebuie sa tina evidenta livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii, care intra sub incidenta prezentului articol, cu ajutorul jurnalului pentru vanzari.

Data depasirii plafonului este considerata sfarsitul lunii calendaristice in care a avut loc depasirea de plafon. Pana la data inregistrarii ca platitor de taxa pe valoarea adaugata in regim normal se va aplica regimul de scutire de taxa pe valoarea adaugata. In situatia in care se constata ca persoana in cauza a solicitat cu intarziere atribuirea calitatii de platitor de taxa pe valoarea adaugata in regim normal, autoritatea fiscala este indreptatita sa solicite plata taxei pe valoarea adaugata pe perioada scursa intre data la care persoana in cauza avea obligatia sa solicite inregistrarea ca platitor de taxa pe valoarea adaugata in regim normal si data de la care inregistrarea a devenit efectiva, conform procedurii prevazute prin norme. In cazul in care sunt beneficiari ai prestarilor de servicii prevazute la art. Conditiile in care persoanele impozabile se inregistreaza ca platitor de taxa pe valoarea adaugata sunt prevazute de legislatia privind inregistrarea fiscala a platitorilor de impozite si taxe. Taxa pe valoarea adaugata datorata la bugetul de stat trebuie achitata inainte de scoaterea din evidenta ca platitor de taxa pe valoarea adaugata, cu exceptia situatiei in care activitatea acesteia a fost preluata de catre alta persoana impozabila, inregistrata ca platitor de taxa pe valoarea adaugata.

In situatia in care contribuabilii inactivi mentionati emit facturi fiscale sau alte documente legal aprobate, beneficiarii nu au dreptul sa isi exercite dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata inscrise in documentele respective. Prin norme se stabilesc situatiile in care factura fiscala poate fi emisa si de alta persoana decat cea care efectueaza livrarea de bunuri. Persoanele impozabile cu regim mixt nu au obligatia sa emita facturi fiscale pentru operatiunile scutite fara drept de deducere sau care nu se cuprind in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata; in functie de specificul activitatii, acestea pot emite alte documente prevazute de lege pentru operatiunile scutite fara drept de deducere sau care nu se cuprind in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata. In situatia in care persoanele impozabile cu regim mixt utilizeaza factura fiscala pentru evidentierea livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii scutite fara drept de deducere sau care nu se cuprind in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata, acestea au obligatia sa inscrie in dreptul operatiunii mentiunea "scutit fara drept de deducere" sau "neimpozabil".

Persoanele care nu sunt inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata vor urma procedura prevazuta la art. Regimul fiscal al facturilor fiscale emise prin autofacturare se stabileste prin norme. In cazul incasarii de avansuri, fata de data prevazuta in contract se emite factura fiscala la data incasarii avansului. Pentru operatiunile supuse taxarii inverse se mentioneaza obligatoriu "taxare inversa"; h suma taxei pe valoarea adaugata de plata, pentru operatiunile taxabile, cu exceptia cazurilor in care se aplica reguli speciale prevazute prin norme metodologice. Drepturile si obligatiile legale privind taxa pe valoarea adaugata revin asociatului care contabilizeaza veniturile si cheltuielile, potrivit contractului incheiat intre parti.

La sfarsitul perioadei de raportare, veniturile si cheltuielile, inregistrate pe naturi, se transmit pe baza de decont fiecarui asociat, in vederea inregistrarii acestora in contabilitatea proprie. Sumele decontate intre parti fara respectarea acestor prevederi se supun taxei pe valoarea adaugata, in cotele prevazute de lege. Operatiunile prevazute la art. Pentru platitorii de taxa pe valoarea adaugata in regim mixt se aplica prevederile art.

Decontul se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost primita factura prestatorului sau a fost efectuata plata catre prestator, in cazul platilor fara factura. Pe baza certificatelor prezentate de importatori, organele vamale au obligatia sa acorde liberul de vama pentru bunurile importate. Procedura de acordare a certificatelor de exonerare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata se stabileste prin norme. Documentele respective se vor inregistra in jurnalul de vanzari, respectiv de cumparari, si vor fi preluate in deconturile intocmite de furnizor si, respectiv, de beneficiar, pentru perioada in care a avut loc corectarea. Documentele respective se vor inregistra in jurnalul de vanzari, respectiv de cumparari, si vor fi preluate in deconturile intocmite de furnizor si, respectiv, de beneficiar, pentru perioada fiscala in care s-a efectuat ajustarea. Pentru operatiunile prevazute la art. Conditia obligatorie pentru aplicarea masurilor de simplificare este ca atat furnizorul, cat si beneficiarul sa fie inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata. Este considerata cladire orice constructie legata nemijlocit de sol; d materialul lemnos. Prin normele metodologice de aplicare a Codului fiscal se vor nominaliza bunurile care se incadreaza in categoria materialului lemnos; e animalele vii.

Furnizorii si beneficiarii evidentiaza taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor livrari, respectiv achizitii, in jurnalele de vanzari si de cumparari concomitent si o inscriu in decontul de taxa pe valoarea adaugata, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, fara a avea loc plati efective intre cele doua unitati in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata. Furnizorii deduc integral taxa pe valoarea adaugata la nivelul taxei colectate pentru livrarile de bunuri pentru care au aplicat mentiunea "taxare inversa", chiar daca sunt platitori de taxa pe valoarea adaugata cu regim mixt.

In situatia in care furnizorul nu a mentionat "taxare inversa" in facturile fiscale emise pentru bunurile care se incadreaza la alin. Ordonatorii de credite, in cazul institutiilor publice, au obligatia sa asigure fondurile necesare platii taxei pe valoarea adaugata in situatia in care operatiunile respective nu mai sunt scutite de taxa pe valoarea adaugata sau in cazul modificarii de cota. Importurile efectuate pana la data de 31 decembrie inclusiv, pe baza de certificate de suspendare a platii taxei in vama, isi mentin regimul fiscal, de la data efectuarii importului respectiv, plata taxei pe valoarea adaugata urmand a se efectua la organele fiscale, pana la termenele pentru care a fost acordata suspendarea. Calatori" - S. Sunt, de asemenea, scutite de taxa pe valoarea adaugata prestarile de servicii contractate de Societatea Comerciala "Automobile Dacia" - S.

Lista cuprinzand aceste bunuri se aproba prin hotarare a Guvernului. Rezultatele verificarilor vor fi transmise Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului Arges, pentru aplicarea masurilor prevazute de lege in caz de constatare a nerespectarii programului de investitii suplimentare. Acelasi regim se aplica si pentru berea importata de la micii producatori independenti, cu o capacitate nominala anuala care nu depaseste Nivelul accizei va fi fixat in functie de destinatie, la nivelul aplicabil combustibilului pentru incalzit sau carburantului echivalent. Nivelul accizei va fi cel prevazut pentru benzina cu plumb. Cand acest consum se cât putem investi în bitcoin in alte scopuri decat cel de productie si, in special, pentru propulsia vehiculelor, se considera ca un fapt generator de accize.

Denumirea produsului U. Bere, 0,60 din care: 1. Vinuri 2. Vinuri linistite hl de produs 0 2. Bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri hl de produs 3. Tigarete 1. Tigari si tigari de foi 1. Tutun destinat fumatului, din care: kg 17,00 8. Benzine sfaturi de tranzacționare rapidă pe zi cripto plumb tona ,00 1. Benzine fara plumb tona ,00 1. Motorine tona ,00 1. Gaze petroliere lichefiate, tona ,00 din care: O data cu aceasta majorare, se va modifica corespunzator si nivelul accizei minime prevazut de lege pentru tigarete. Buteliile tip aragaz sunt acele butelii cu o capacitate de pana la maximum 12,5 kg. Cand suma dintre acciza specifica si acciza ad valorem este mai mica decat acciza minima, se plateste acciza minima. In plus, atunci cand solicitantul nu este proprietarul locului, cererea trebuie sa fie insotita de o declaratie din partea proprietarului, prin care se confirma permisiunea de acces pentru personalul cu atributii de control.

Cererea va fi insotita de documentele prevazute de prezentul titlu, aferente fiecarei locatii. In cazul unui loc ce va fi autorizat numai ca antrepozit fiscal de depozitare, cantitatea de produse accizabile depozitata trebuie sa fie mai mare decat cantitatea pentru care suma accizelor potentiale este de 5. Pentru bauturile alcoolice supuse marcarii, aceasta limita este de Conform prevederilor din norme, cantitatile pot fi diferentiate in functie de grupa de produse depozitata; b locul este amplasat, construit si echipat astfel incat sa se previna scoaterea produselor accizabile din acest loc fara plata accizelor.

Locul trebuie sa fie strict delimitat - acces propriu, imprejmuire - iar activitatea ce se desfasoara in acest loc sa fie independenta de alte activitati desfasurate de societatea care solicita autorizarea ca antrepozit fiscal. Locul trebuie sa beneficieze de contorizarea individuala a utilitatilor necesare desfasurarii activitatii. Comisia asistă, de asemenea, instanțele districtuale atunci când iau în considerare cazurile de reorganizare pe baza dreptului de faliment-debitor de faliment, exclude valorile mobiliare de la cerințele de înregistrare Banca Internațională Reconstrucție și dezvoltare secțiunea a 15 acorduri Bretton Woods și certifică faptul că una sau o altă societate de investiții nu este supusă impozitării în legătură cu ANX. Dezvoltare Corporation secțiunea e Codul fiscal Înainte de costul CCBB, trei sarcini principale: punerea în aplicare a principiului emitenților de informare cu un ce este o lege reglementată a societății de investiții depozitare din 1940 bitcoin deschis la valori mobiliare, inițierea procedurilor judiciare în caz de detectare a fraudei și înregistrarea valorilor mobiliare oferite unei game largi de investitori. CCBB este supravegheat Prin respectarea legilor federale privind scopurile de hârtie valoroase sunt furnizarea de informații și protecția investitorilor, crearea condițiilor pentru ca piața să fie cinstită și transparentă și, dacă este necesar, implementează aceste legi la viață prin sancțiuni.

STABILITATE ŞI SECURITATE REGIONALĂ

În conformitate cu natura sa, decizia luată de Comisie este semi-oficială: punerea lor în aplicare numai organele judiciare. Comisia este formată din cinci membri, din care nu mai mult de trei pot fi reprezentanți ai unui partid politic. Ele sunt numite de președinte cu consimțământul Senatului timp de cinci ani. În fiecare an expiră mandatul unui membru. Președintele este numit de președinte Sec. Structura CCBB este dată în schema anexată. Fenomenele acristened pe piața valorilor mobiliare dincare sunt În principal cauzate de creșterea în timp util, el a condus la crearea în decembrie pentru a proteja investitorii de la falimentele firmelor de brokeraj ale unei organizații speciale - Corporation pentru a proteja investitorilor. Dezvoltarea pieței naționale a valorilor mobiliare. Amendamente Amendamente la legile de valori mobiliare au vizat crearea de valori mobiliare naționale. Sistemele de tranzacționare a valorilor mobiliare și sistemul de compensare la nivel național.

De atunci, CCBB nu oprește activitățile la crearea lor. De la începutul anuluiun sistem electronic a funcționat, care a unit șapte Schimburile și schimbările de pe o singură rețea. La început, a inclus doar 30 de acțiuni. Un alt pas pe calea creării NC. Piața de valori mobiliare a fost introducerea unui sistem unificat pentru înregistrarea tranzacțiilor cu titluri de valoare și un singur citate sistem. Pravda secțiunea 17a a distribuit, de asemenea, competențele de reglementare ale CCBB la operațiunile legate de calculele privind valorile mobiliare, pentru a promova o compensare rapidă și precisă a tranzacțiilor cu valori mobiliare. Organizațiile de compensare trebuie să fie înregistrate la CCBB și să prezinte rapoarte periodice privind activitățile lor, K-Paradise, la rândul său, verifică dacă normele acestor organizații compensatoare respectă legea. Puteri de control al agențiilor de compensare, rolul KYKH este realizat în principal de bănci, în conformitate cu amendamentele dindelegate autorității relevante de reglementare a Băncii. Puterile de stabilire a regulilor privind depozitarea.

  • Cea mai bună criptomonedă pentru a investi cu un buget mic cum să investiți criptomonede
  • Se pregăteşte domnul Cătălin Nechifor.
  • Una dintre principalele sarcini ale contabilității este, de asemenea, pentru a satisface nevoia de gestionare a structurilor și a proprietarilor, precum și a investitorilor actuali și potențiali și a creditorilor în informațiile financiare necesare pentru aceștia.
  • Comunicat de presă - instituţii de credit.
  • Prevederi și rezultate ale activităților, exagerarea sumei profitului și a valorii creditelor emise, fraudă, precum și diverse tulburări de raportare.

Fonduri și agenții de compensare a valorilor mobiliare - bănci, împărțiți Comisia și Autoritatea de Reglementare a Băncii relevante. Schimburile de valori au fost completate și de amendamentele dincare au cerut de la agenți să transfere valorile mobiliare care nu sunt bănci să se înregistreze la CCBB. Băncile - agenții de transfer sunt obligați să se înregistreze în organizația de reglementare a băncii relevante. CCBB oferă puteri largi de a introduce reguli privind toate aspectele agenților de transfer.

Cu toate acestea, ca și în cazul agențiilor de compensare, în cazul în care agentul de transfer este o bancă, puterile de control și aplicarea sancțiunilor sunt acordate instituției de reglementare bancare relevante și Autorității de a stabili norme referitoare la asigurarea siguranței Den. Fonduri și agent de transfer de valori mobiliare - o bancă acționează o comisie și autoritatea de reglementare a Băncii relevante. În plus, Comisia a fost încredințată, conform secțiunii 12 mînvață practica înregistrării valorilor mobiliare pe numele străzii. Nume de stradăadică în nume proprietarul nominal Spre deosebire de adevăratul proprietar al lucrărilor care primesc venituri și raportează rezultatele investigației Congresului.

Valori mobiliare municipale. Secțiunea 15b din Amendamente a introdus înregistrarea brokerilor, a dealerilor, băncilor angajate în mod regulat în operațiunile de cumpărare, vânzare etc.

Raportul privind situaţia respectării drepturilor omului în România în anul 2019

În același timp, emitenții de titluri municipale încă nu intră sub incidența cerințelor de înregistrare cuprinse în legile privind valorile mobiliare. Consiliul special a fost înființat pentru a reglementa activitățile brokerilor și dealerilor care desfășoară operațiuni cu valori mobiliare municipale. CCBB este autorizat să afirme, să anuleze și să completeze regulile prezentate de Consiliu.

În conformitate cu secțiunile 10 b B punctul c din Legea privind bursele de valori, CCBB poate interveni direct în cazul detectării factorilor de înșelăciune sau de fraudă. Cu toate acestea, Consiliul nu are nicio autoritate de a efectua verificări sau a fi forțată să îndeplinească regulile sale. Prin lege, aceasta este responsabilitatea Asociației Naționale a Dealerilor Fondului în legătură cu membrii acestei organizații Sec. În mod similar, în cazul dealerii de valori mobiliare municipale sunt Băncile, această taxă revine autorității de reglementare bancară Sec. Crucea puterea acționarului de vot. CCBB reglementează procedura de vot prin proxy. Proxy - a Documentul transferat acționarului pentru a-și realiza drepturile în -Wellis includ: alegeri ale directorilor, o modificare a Cartei corporației, numirea unui auditor independent, emiterea de valori mobiliare etc. Proxy este utilizat, de obicei, la vot la întâlnirile anuale a acționarilor.

Cum de a face niște bani cât mai curând posibil binar curs de tranzacționare Londra.

Proxy-urile sunt utilizate nu numai de consiliul de administrație, ci și de acționari individuali sau de un grup de acționari. CCBB a stabilit o serie de norme acțiuni în cazul propunerilor acționarilor contravine poziției consiliului de administrație. Propunerea trebuie să aibă dreptul de vot. Comunicat privind cea de-a treia listă, suplimentară, cuprinzând entităţile care dobândesc dreptul de a solicita înscrierea în Registrul de evidenţă al IFN.

Comunicat privind introducerea rublei ruseşti în lista cursurilor pieţei valutare. Comunicat privind aplicabilitatea directă şi obligatorie a regulamentelor comunitare, începând cu data aderării României la Uniunea Europeană. Comunicat privind cea de-a doua listă, suplimentară, întocmită de Banca Naţională a României potrivit prevederilor art. Conferinţă internaţională sub egida BNR. BNR reduce comisioanele în sistemul electronic de plăţi.

Comunicat privind reducerea comisioanelor în sistemul electronic de plăţi. Comunicat privind desfăşurarea de activităţi specifice instituţiilor de credit de către entităţi neautorizate de BNR. Conferinţa regională "Creşterea rapidă a creditului bancar destinat sectorului privat". Comunicat privind falsul mesaj electronic referitor la strângerea de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor. Banca Naţională a României reduce comisioanele în sistemul de plăţi. Comunicat - "Colecţiile numismatice ale B. Comunicat privind Misiunea Fondului Monetar International care s-a aflat în România în perioada 25 ianuarie - 8 februarie Comunicat retragere emisiuni riscurile traderului bitcoin. Comunicat al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar. Comunicat al reprezentanţei din România a Fondului Monetar Internaţional. Comunicat privind reducerea dobânzii de intervenţie a BNR cu 0,5 puncte procentuale. Retragerea din circulaţie a bancnotei cu valoare nominală de 2 lei - emisiuneaimprimată pe suport de polimer. Comunicat privind reducerea dobânzii de intervenţie a BNR cu 0,75 puncte procentuale.

Preselecţie lucrări pentru conferinţa "Tinerii economişti" Ediţia a IV-a, Bucureşti, 17 septembrie Retragerea din circulaţie a bancnotelor de hârtie.

Canada 26,3 42,4 Franţa 23,2 5,9 Germania 0,3 1,1

Politicile monetare sub lupa întregirii europene. Comunicat al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar referitor la plata compensaţiilor la Banca Turco-Română. Comunicat privind încheierea procesului de autorizare a organizatiilor cooperatiste de credit. Retragerea din circulaţie a monedelor metalice cu valorile nominale de 5 lei, 10 lei, 20 lei şi 50 lei, emise după Banca Naţională a României şi Banca Greciei vor coopera pentru întărirea supravegherii bancare. Preschimbarea bancnotelor de hârtie, de 10 şi de 50 de lei, se prelungeşte până în martie Retragerea din circulaţie a bancnotelor cu valoarea nominală de 10 lei - emisiunea şi de 50 lei - emisiunea Ne despărţim de ultimul mare economist ce a acoperit întregul secol XX, profesorul Costin Kiriţescu. BNR şi Banca Italiei vor coopera pentru întărirea supravegherii bancare. PNUD a convocat sfatul întelepţilor. România este reprezentată de guvernatorul BNR. Retragerea din circulaţie a bancnotelor cu valoarea nominală de 10 lei - emisiunea şi 50 lei - emisiunea Comunicat al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar referitor la plata compensaţiilor la Banca Albina.

Comunicat al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar referitor la plata compensaţiilor la Banca Română de Scont. Comunicat privind îndeplinirea criteriilor Uniunii Europene până în anul Încetarea puterii circulatorii a bancnotei de 5 lei - emisiunea Comunicat privind încetarea puterii circulatorii a bancnotei de 5 lei - emisiunea Retragerea din circulaţie a bancnotei cu valoarea nominală de 5 lei.

Comunicat privind organizaţiile cooperaţiei de credit.